Protetică Dentară

Programează vizita

Schimbarea începe acum

Vreau o programare

Ai un dinte distrus de un proces carios avansat și nu ai timpul necesar pentru mai multe ședinte la stomatolog? Vino la clinica noastră și într-o singură ședință putem reconstitui dintele cu o coroană de ceramică printr-un procedeu tehnologic digital CAD-CAM. Procedeul este gata în aproximativ 3 ore din momentul amprentării până în momentul aplicării coroanei dentare.

Echipa Dentexcela3 vă pune la dispoziție orice tip de dispozitiv protetic de care aveți nevoie: coroane din ceramică, zirconiu, compozit sau punți dentare din 3 sau mai multe elemente. Cu tehnologia de care dispunem în clinica noastră și cu ajutorul echipei noastre multidisciplinare, reabilitarea orală totală se realizează într-un timp scurt și este adaptată tuturor nevoilor pacientului. Astfel, fațetele dentare, protezarea pe implanturi (All-on 4, All-on-6) sau protezele scheletate cu sisteme speciale sunt acum la îndemâna dumneavoastră. Medicii specialiști în Estetică dentară, Protetică dentară și Chirurgie dento-alveolară colaborează între ei și aleg soluția terapeutică cea mai potrivită pentru pacient, astfel încât sacrificiul de țesut dur dentar să fie minim. 

Cum facem

null

Înregistrăm design-ul cavității bucale cu ajutorul unui scanner optic;

null

Realizăm design-ul viitoarei coroane dentare (in-lay, over-lay);

null

Trimitem comanda către unitatea de frezare;

null

Durata procedeului este de 3 ore din momentul amprentării optice până la implementarea propriu-zisă a coroanei dentare.

Avantaje ale folosirii tehnologiei digitale CAD-CAM:

  • Piesa protetică realizată are un înalt grad de precizie, adaptându-se bine la marginea preparației (până la 50 microni).
  • Designul se realizează pe calculator, putând realiza lucrări protetice în conformitate cu morfologia dinților și în relație corectă a acestora cu ceilalți dinți din cavitatea bucală (ocluzie corectă).
  • Există posibilitatea de a folosi ca model mockup-ul realizat de către medic în cabinet. Mockup-ul este o metodă de vizualizare în cavitatea bucală, a machetei viitoarei lucrări protetice, cu ajutorul căreia medicul, împreună cu pacientul, poate face modificări în ceea ce privește lungimea, forma, curbura, teste de vorbire, verificarea ocluziei în funționalitate și dimensiunea viitoarei lucrări protetice – fiind o metodă mai precisă decât Smile Design. Când acest mockup este finalizat, pacientul fiind de acord cu acesta, el este scanat și transpus în sistemul digital; în felul acesta, designul pe calculator se face după modelul propus de medic împreună cu pacientul, înlăturând astfel orice surpriză în ceea ce privește aspectul viitoarei lucrări protetice. Această facilitate nu există în protetica clasică.
  • Rapiditatea efectuării lucrării protetice, astfel încât din momentul scanării până la aplicarea în cavitatea bucală prin cimentare definitivă, avem nevoie de 3-4 ore, iar în cazul coroanelor simple, chiar mai puțin.
  • Limitarea numărului de ședințe,
  • Rezistența crescută a lucrării. Aceasta fiind realizată dintr-un cub de ceramică sau zirconiu, densitatea lucrării fiind aceeași pe toată suprafața acesteia, se mărește rezistența ei.
  • Vizualizarea în timp real a amprentei scanate. În cazul amprentei convenționale, unele detalii-cheie nu pot fi văzute până la realizarea modelului din gips.
  • Dacă este necesară reluarea amprentei, procesul este mult simplificat, fiindcă în cazul scanărilor intraorale digitale nu mai este necesară selecția și pregătirea lingurilor de amprentă, respectiv materialelor de amprentă.
  • Adesea, apar dificultăți considerabile în cazul amprentelor convenționale, când se introduc bonturile de transfer necesare amprentării, și cu atât mai mult când se slăbesc șuruburile de pe bonturi înainte de îndepărtarea amprentei. Această problemă nu există la amprentele optice, digitale.
  • Sistemul digital are opțiuni analitice în cabinet, adică avem opțiunea de afișare a grosimii minime a stratului de material, evidențierea pragului gingival, mărirea spațiilor pentru ciment în vederea încimentării, contactele ocluzale și cele proximale, toate pot fi modificate și individualizate direct de către medic pe sistemul digital. Se mai poate verifica și preparația făcută, convergența ei și rezistența retentivităților.
  • De cele mai multe ori, amprenta digitală este mai bine tolerată de pacienți în comparație cu amprenta tradițională, ce poate fi însoțită de unele inconveniente: reflex de vomă, discomfort, tuse și alergii la materiale.

Cazuistică

Programează vizita

    [3cx-clicktotalk id="1958" title="Live Chat & Talk item 1"]