Ortodonție

Programează vizita

Schimbarea începe acum

Vreau o programare

Atunci când ne confruntăm cu probleme de aliniere ale dinților, apare și o serie de dezechilibre în ceea ce privește ocluzia (mușcătura), estetica, dar și disfuncții la nivelul articulației temporo-mandibulare.

Printre alte anomalii putem regăsi anodonția (dinți absenți), dinți supranumerari (dinți în plus), anomalii de volum și formă sau anomalii ale oaselor maxilare. Pentru toate aceste anomalii dento-maxilare, medicul nostru specialist în ortodonție și ortopedie facială are soluția.

Fie că discutăm despre aparate ortodontice mobile, aparate fixe sau Invisalign, clinica Dentexcela3 utilizează dintre cele mai noi biomateriale care permit o eficiență mai mare a tratamentelor, fiind mai suportabil pentru pacient. De asemenea, ne ocupăm cu supravegherea periodică a pacientului și monitorizarea sănătății parodontale. În cazul aparatelor ortodontice fixe, riscul de a dezvolta gingivita și carii dentare este mai ridicat. Prin metodele speciale de profilaxie, dinții nu vor fi afectați după îndepărtarea aparatului.

Cum facem

null

Recomandarea noastră este ca vizita la ortodont să aibă loc în jurul vârstei de 6-7 ani. În cazul în care medicul pedodont observă modificări timpurii ale dinților și arcadelor copilului, această vizită poate avea loc și mai devreme.

null

Medicul ortodont va recomanda o investigație imagistică precum radiografie panoramică sau o teleradiografie de față și de profil. Se vor face fotografii pentru a analiza anomalia din toate unghiurile. Ulterior, medicul ortodont va face o analiza cefalometrică pentru a îl ajuta la o diagnosticare corectă a anomaliei și un plan de tratament bine pus la punct.

null

Sunt recomandate vizite regulate, atât pentru a monitoriza și modifica parametri aparatului ortodontic, cât și pentru a descoperi la timp cariile incipiente sau pentru a combate gingivitele care survin în urma montării aparatului ortodontic.

null

 După perioada de timp stabilită de medicul ortodont de purtare a aparatului, acesta se îndepărtează. Se va face o igienizare riguroasă și decontaminarea gingiilor, se aplică o contenție dacă este necesară, iar pacientul are zâmbetul la care a visat dintotdeauna.

Programează vizita

    [3cx-clicktotalk id="1958" title="Live Chat & Talk item 1"]