Parodontologie asistată laser

Programează vizita

Schimbarea începe acum

Vreau o programare

Știai că tratamentul bolii parodontale se poate face și prin metode neinvazive? Vino la clinica noastră pentru un tratament minim-invaziv cu tehnologie laser cu diferite lungimi de undă realizat de un medic specialist parodontolog și îți vom demonstra că stomatologia nu trebuie să fie dureroasă.

Gingia reprezintă un sistem de susținere al dintelui pe arcadă și este structura aflată cel mai la suprafață. Atunci când se acumulează placă bacteriană, gingia se inflamează și apare durerea. Astfel, ajungem să evităm periajul, creându-se un cerc vicios. Gingivitele evoluează către parodontite (paradontoză). Dacă gingivitele sunt reversibile și există o cale de întoarcere, parodontitele reprezintă distrugerea sistemului de susținere profund al dintelui (ligamente dentare și osul înconjurător), iar dinții încep să se miște și gingia se retrage. Știm bine care este stația finală a parodontopatiei: pierderea precoce a dinților (de aceea mai e cunoscută ca fiind și boala dinților sănătoși). Ce putem face? Medicii noștri specialiști în parodontologie utilizează tehnologia laser pentru a combate aceste probleme. Sănătatea parodontală se obține prin tratamente minim invazive și tehnologie la cele mai înalte standarde.

Avantajele folosirii laserelor:

  1. Este o procedură minim-invazivă, nu implică proceduri chirurgicale, fără sângerare, vindecare rapidă și cu sensibilitate minimă.
  2. Sterilizarea pungilor parodontale și a cavității bucale în proporție de 99%, încetinirea resorbției osoase prin stimulare laser, refacere rapidă a țesuturilor. Tratamentul laser este indicat, de asemenea, persoanelor cu boli sistemice precum diabetul, afecțiuni cardiovasculare, afețiuni renale etc.
  3. Scăderea cantitativă și calitativă a bacteriilor în cavitatea bucală prin utilizarea mai multor tipuri de laser, cu diferite lungimi de undă.

Cum facem

Tratamentul se desfășoară pe parcursul a 3 săptămâni.

null

În prima ședință constă în completarea fișei parodontale, testul bacteriologic parodontal, decontaminarea cavității bucale cu laser 940nm, detartraj, periaj și Airflow.

null

In a doua săptămână, avem a doua și a treia ședință. Cele două ședințe de chiuretaje cu Waterlaser 2780nm, jumătatea dreaptă a cavității bucale (cadranul 1 și 4), iar jumătatea stângă a cavității bucale (cadranul 2 și 3) la scurt timp după cea de-a doua ședință. În unele cazuri, chiuretajele se pot realiza într-o singură ședință. (ideal)

null

La a 4-a ședință se realizează evaluarea situației și biostimularea cu ajutorul laserului 940nm, în vederea regenerării țesutului parodontal și stimularea osului.

După finalizarea tratamentului, pacientului ii revine obligativitatea de a se prezenta la cabinet din trei în trei luni, timp de 2 ani, la ședințele de reevaluare (decontaminare, biostimulare cu laser 940nm, detartraj, periaj, airflow), menținând în felul aceste sănătatea țesutului parodontal, boala parodontală fiind în acest fel tratată.

Pacienții vor fi contactați prin sistemul de vCall existent în baza de date.

Cazuistică

Tratament realizat:

  • detartraj subgingival minim-invaziv cu laser cu lungimea de undă de 2780 nm;
  • biostimulare și biomodulare cu diodă cu lungimea de undă de 980 nm.

După vindecarea parodonțiului marginal, se realizează:

  • pragul supragingival;
  • aplicarea unei lucrări protetice cu adaptare marginală corectă.

Programează vizita

    [3cx-clicktotalk id="1958" title="Live Chat & Talk item 1"]